Golfpallot aloittelijalle

Golfpallot aloittelijalle

Golfpallojen ominaisuuksissa on paljon eroja. Kalleimpiin golfpalloihin voi olla turhaa satsata golfuran alussa, sillä palloja usein hukkuu paljon. Myös siksi käytettyjen järvipallojen ostaminen on järkevä valinta.

Suosituimpia golfpallomerkkejä ovat Titleist, Callaway, Srixon, TaylorMade, Bridgestone, Wilson/Staff, Nike, ja Vice. Edullisemman hintaluokan palloja, joita verkkokaupassamme myydään, löytyy merkeistä Pinnacle ja TopFlite. Myös huippumerkeiltä löytyy edullisempia malleja Tour-pallojen rinnalle. Tour-palloilla tarkoitetaan golfpalloja, joita ammattilaiset käyttävät.

Muutama vinkki golfpallojen ominaisuuksista

Golfpallojen teknisissä kuvauksissa puhutaan usein mailanpäännopeudesta. Yksinkertaistettuna, mailanpäännopeus on usein aloittelavilla golffareilla hitaampi kuin kokeneemmilla ja tällä voi olla osaltaan vaikutusta pallon valintaan.

Distance-pallot eri merkeiltä sopivat hyvin hitaammille lyöjille, sillä niiden ominaisuudet tukevat pallon lentämistä mahdollisimman pitkälle. Pituutta tarjoavia Distance-palloja löytyy melkein kaikilta eri merkeiltä.

Voimakkaasti spinnaavat pallot eivät välttämättä sovellu ihan aloittelijalle, koska pallot voivat lähteä helposti kaartamaan. Aloittelijan kannattaa suosia mahdollisimman tasaisesti lentäviä palloja.

Pallon tuntuma on tärkeä, kun golfpalloja valitsee. Useat harrastepelaajat pitävät pehmeästä tuntumasta lyödessä palloon. Pehmeämpi pallo sopii paremmin myös hitaammin svingaavalle pelaajalle. Jos svingi on nopea, pallossakin voi olla kovuutta.

Millä merkeillä kannattaisi pelata?

Jos haluat pelata huippumerkkien, kuten Titleist tai Callaway palloilla...

...voit valita edullisempia malleja huippumerkeiltä tai vaikkapa alhaisemman laatuluokituksen Tour-palloja. Esimerkiksi Callawayn Supersoft on yksi suosituimmista palloistamme ja se on yksi edullisemmista, mutta silti laadukkaista Callawayn malleista. Mikäli haluat pysytellä Tour -palloissa ja esimerkiksi Titleistin Pro V1 -palloilla pelaaminen kiinnostaa, voit valita vanhempien vuosien eriä, jotka ovat edullisempia kuin uudempien vuosien golfpallot. Verkkokaupassa myymme myös vanhempien vuosien Pro V1 Mix -sekoituksia, jotka ovat edullisimpia Pro V1 golfpalloja.

Jos haluat pelata uudenveroisilla palloilla, mutta merkillä ei ole niin väliä...

...jotkut pelaajat haluavat, että pallot ovat puhtaita ja kuin pakastavedettyjä pelatessa. Voit ostaa uudenveroisia palloja ja pelata myös hieman edullisemmilla merkeillä, kuten Wilson/Staff tai Bridgestone. Molemmilta merkeiltä löytyy useita malleja. Parhaimman laatutason (Albatrossi/Eagle) golfpallot ovat hyvinkin edullisia näiden merkkien osalta, joten saat käytännössä melkein uudet pallot käyttöösi. 

Jos haluat yksinkertaisesti pelata mahdollisimman edullisilla palloilla...

Pääasiassa myymme Albatrossi/Eagle tai Birdie -laatuisia järvipalloja, mutta myös Bogey -luokituksen pallot sopivat hyvin aloittelijan pelikierroksille. Tämä voi olla hyvä valinta etenkin silloin, jos et halua investoida liikaa rahaa palloihin. Lue lisää laatuluokituksestamme.